Organisatie

Zijerveld is van oudsher een handelshuis, opgericht door de familie Zijerveld.  Door de jaren heeft Zijerveld zich bewezen dè aanbieder te zijn van een totaalassortiment van Hollandse - en buitenlandse kaas en aanverwante producten. Zijerveld biedt op de uitgangspunten van de klant innovatieve concepten aan op maat verpakt, flexibel samengesteld en geleverd door haar eigen logistieke dienstverlening. Het totaalassortiment van Zijerveld wordt door vier market units vermarkt, te weten Classic Retail Benelux & Out of Home, Modern Retail  & Online, Wholesale & Packaging en International Markets. Binnen het totaalassortiment bevinden zich vier pijlers waarmee Zijerveld zich onderscheidt in de markt, namelijk Noord – Hollandse kaas, boerenkaas, geitenkaas en buitenlandse kaas.

Missie en Visie

Missie

Zijerveld is al meer dan 100 jaar vernieuwer in de kaasmarkt. Onze klantfocus en sterke relaties maken het verschil. We onderscheiden ons in de Europese markt met het brede assortiment van top kwaliteit kaas en visie op de categorie. Passie, ervaring en kaaskennis delen met onze klanten creëert de meerwaarde.

Visie

Zijerveld wil in Europa marktleider worden in top kwaliteit kaas. In de kaaswereld leveren wij unieke concepten, business modellen en maatwerkoplossingen om samen met onze klanten te winnen in de markt. Onze gedreven teams bieden klanten een excellente leverperformance met een duurzaam resultaat.

Historie

Onze wortels

Bij Zijerveld kunnen we bogen op meer dan een eeuw ervaring met kaas. Dit stemt ons trots. De wortels van Zijerveld reiken tot het begin van de vorige eeuw. Zijerveld was één van de honderden kaasgroothandels die Nederland rijk was. Dit aantal liep steeds verder terug als gevolg van centralisatie en specialisatie. Zijerveld liet een andere ontwikkeling zien. Wij realiseerden een duidelijke groei, gebaseerd op expertise, betrokkenheid en visie. Waarden die we nog steeds dagelijks in praktijk brengen.

Stap naar retailkanaal

Zijerveld bundelt het beste uit de kaaswereld in één bedrijf. In 1989 ging het in Hollandse kaas gespecialiseerde Zijerveld samen met buitenlandse kaasspecialist Gebroeders Veldhuyzen. Onder de naam Zijerveld & Veldhuyzen konden wij onze klanten nog beter bedienen. Tien jaar later kreeg dit een vervolg: we maakten de stap naar het retailkanaal.

Totaaloplossing

Vandaag de dag kunnen wij onze klanten echt een totaaloplossing in kaas en aanverwante artikelen bieden. Zijerveld is in de gehele keten aanwezig. Van product tot aan logistieke dienstverlening streven wij naar waardetoevoeging. Waarde voor onze klanten met verschillende concepten die direct toepasbaar zijn in diverse kanalen. We hebben door de jaren heen een uitgebreid buitenlandse kaasassortiment in ons assortiment geïntegreerd en aanverwante artikelen worden geproduceerd door onze partners.

FrieslandCampina

In 2013 werd Zijerveld overgenomen door FrieslandCampina. Voor ons betekent dit een strategische stap, waarbij we een autonome positie binnen het concern hebben gecreëerd. We blijven werken vanuit onze eigen identiteit.

Bekijk onze vacature(s)

Werken bij Zijerveld

Werken bij Zijerveld

Bekijk onze vacature(s)

Neem contact met ons op

Samen met Zijerveld succesvol ondernemen

Samen met Zijerveld succesvol ondernemen

Neem contact met ons op

Bekijk wat wij doen aan veiligheid

Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid

Bekijk wat wij doen aan veiligheid