Uitslagen Gouda Cheese Awards

Gouda Cheese Awards: Goud voor De Rotterdamsche Oude 01055 en Zilver voor Saantje Belegen

De Rotterdamsche Oude 55 weken oud van RL Foodstrategy heeft Goud gewonnen in de categorie Gouda 48+ oud. In de categorie Geitenkaas 50+ belegen heeft Saantje Belegen van Zijerveld Zilver in de wacht gesleept. De uitslag werd op vrijdag 4 september 2020 bekendgemaakt door presentratrice en schrijfster Anita Witzier en Frau Antje in de Gouda Cheese Experience in Gouda.

De Gouda Cheese Awards, sinds 2019 de naam voor de Hollandse Kaaskeuring, is geen technische kaaskeuring maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. Dit jaar kon er helaas geen publiek bij de keuringen zijn, maar online konden ze meekijken hoe de drie juryleden de kaasboorsels van de zes genomineerde kazen proefden en keurden.

De Rotterdamsche Oude 55 weken oud heeft een uitgesproken robuuste en krachtige smaak. Dat komt mede doordat de rijping plaatsvindt op sterke vurenhouten planken. Door de goede raspbaarheid is deze kaas ook geschikt voor verscheidene culinaire toepassingen. De Rotterdamsche Oude wordt in geheel Nederland verkocht.

Saantje is een Hollandse geitenkaas, gemaakt van melk van de Saanengeit. Die stamt oorspronkelijk uit het Zwitserse Saanental en staat bekend om zijn heerlijke melk. Hollandse Saantje is vol van smaak en een tikkeltje eigenwijs. Deze geitenkaas wordt gemaakt bij Amalthea in Rijen en is verkrijgbaar in de speciaalzaak.

De bekroonde kazen dragen een jaar lang het predicaat ‘lekkerste kaas van Nederland’. De uitslag van dit jaar is wederom een bevestiging van de perfecte kwaliteit en smaak van onze kazen. Een prestatie om trots op te zijn!

Een overzicht van alle prijswinnaars vind je op de website van de Gouda Cheese Awards.