Uit de pas lopen...

Op 26 en 27 september stond Zijerveld met een bijzondere stand op de vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Deze stand, samen met de Noord-Hollandse kaasmarkt, nam een groot gedeelte van Hal 3 in beslag.

Zijerveld nam haar bezoekers zo mee in de beleving van een kaasmarkt met authentieke kaasdragers.
Op de stand kon men volop proeven en kennismaken met het uitgebreide assortiment. Alle 4 assortimentspijlers waren aanwezig: Noord-Hollandse Gouda, Boerenkaas, Buitenlandse kaas en Geitenkaas. Er werd volop geproefd van Hollandse kaas, mooie bergkazen, smakelijke kaascreaties en een uniek assortiment buitenlandse kazen. Natuurlijk kon men ook terecht om even gezellig bij te praten en een kopje koffie (of iets anders) te drinken.
 
“Het hoogtepunt van de beurs: onze kinderen mochten samen op de berrie een rondje over de kaasmarkt.”

Regelmatig werden er demonstraties gegeven door de kaasdragers uit Alkmaar. Daarbij is het, hoe vreemd het ook klinkt, ‘uit de pas lopen’ van de kaasdragers erg belangrijk om de kazen stabiel via een berrie te verplaatsen. Best lastig, en dat heb je pas door als je zelf meeloopt. Bezoekers konden dat zelf ervaren en ook was het mogelijk om je als een kaas op de kaasberrie te laten verplaatsen door de kaasdragers. Vooral kinderen vonden dat prachtig!

Met deze fraaie stand en de unieke kaasmarkt gaf Zijerveld aan dat ‘uit de pas lopen’ precies past bij Zijerveld.