Exceptionele kazen uit Lutjewinkel scoren bij de Superior Taste Awards

Na vorige week al twee van de drie finaleplekken te hebben bemachtigd bij de Gouda Cheese Awards, wordt nu ook de superioriteit van onze kazen uit Lutjewinkel bewezen bij de Superior Taste Awards 2021. Het International Taste & Quality Institute (ITQI) beoordeelde de Noord-Hollandse Gouda jong belegen, extra belegen én overjarig als exceptionele kazen, wat de hoogst mogelijke waardering is.

 

Voor onze veehouders, kaasmakers en rijpers het mooiste compliment voor hun ongeëvenaarde vakmanschap!

 

Over de Superior Taste Awards

Jury:

  • Producten worden getest door een groot panel van professionele smaakexperts, leden van de meest prestigieuze Chefs en Sommeliers verenigingen.
  • Meer dan 200 juryleden worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun ervaring met proeven. Hun talenten worden erkend in grote Chef & Sommelier-wedstrijden of door gerenommeerde instellingen zoals Le Guide Michelin of Gault & Millau.
  • De juryleden omvatten veel Hoofd-Sommeliers en Chefs van restaurants met een Michelin ster, zoals El Bulli (Spanje), Ledoyen (Parijs), Le Ritz (Parijs), Le Jules Vernes (Parijs), beste Chefs of Sommeliers uit verschillende Europese landen, zoals Italië, Spanje, Portugal, België, Nederland, Hongarije enz ... Er zijn ook Chefs die voor persoonlijkheden koken zoals de Franse president of de koningin van Engeland, Elton John, ... Deze smaak experts komen uit meer dan 20 landen. Ze zijn allemaal extern en onafhankelijk.

 

Blinde sensorische analyse:

  • Producten worden blind geproefd. Om een objectieve evaluatie te garanderen, is de jury niet op de hoogte van de merk namen van de producten, de namen van de producenten en de herkomst van de producten. De testers ontvangen slechts een korte beschrijving van de categorie.
  • Elk product wordt geëvalueerd voor zijn organoleptische kwaliteit volgens een systematische benadering die op de 5 internationale Hedonisch Sensorische Analyse criteria wordt gebaseerd (AFNOR XP V09A normen): eerste indruk, visie, reukzin, smaak, textuur
  • Elk jurylid evalueert en scoort het product op zijn/haar eigen, in stilte en zonder communicatie met andere juryleden.