Kaaskennis bekroond met medailles

Tijdens de 58ste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC) is de kaaskennis van Zijerveld medewerkers bekroond met een gouden medaille en bronzen medailles.
Donderdagavond 5 oktober 2017, in het Hart van Holland in Nijkerk werden de winnaars van dé vakwedstrijd voor kaaskenners van Nederland bekend gemaakt.

Op 26 en 27 september 2017 hebben circa 500 kaasdeskundigen vanuit de kaasindustrie, handel, speciaalzaken en kennisinstituten uit tien kaasboorsels de soort, de leeftijd, de geur, de smaak en de kwaliteit moeten omschrijven. Het kaasassortiment dat de NNKC jury dit jaar had uitgekozen voor de keurders was lastig. Vooral omdat er maar liefst drie oude kazen, vier extra belegen, een belegen en twee jong belegen kazen in het assortiment waren opgenomen. Dit betekent, dat de proevers van vooral jongere kaassoorten het bijzonder lastig hadden.

Dit jaar geen ‘Gouden Kaasboor’ maar met 234 punten behaalde Zijerveld collega Jaap Huisman wel een gouden medaille in de categorie Handel.

De lekkerste kaas van Nederland

Donderdagavond zijn ook de winnende kazen bekendgemaakt van de Holland Kaaskeuring 2017. Twee gouden medailles werden uitgereikt aan Zijerveld voor hun ingediende kazen in de categorieën Goudse kaas 48+ Oud en Geitenkaas 50+ Jong Belegen.
De gouden medaille winnaar in de Goudse kaas 48+ oud categorie is Lutjewinkel 1916, een kaas die op onze productielocatie in Lutjewinkel wordt gemaakt. De kaas is pittig en romig van smaak.
De gouden medaille winnaar in de geitenkaas 50+ jong belegen categorie is Arina jong belegen. De Arina jong belegen is een half harde geitenkaas en heeft een milde, zijdezachte smaak.

Zijerveld is trots op de ‘gouden en bronzen prestaties’ en feliciteert alle prijswinnaars van harte!

Een overzicht van alle prijswinnaars is terug te lezen op www.nnkc.nl en www.hollandkaaskeuring.nl.