Gouda Cheese Awards

Bij de Gouda Cheese Awards zijn, in 2021, de volgende categorieën:

  • Gouda 48+ belegen
  • Geitenkaas 50+ jong belegen

Slechts drie finalisten per categorie gaan door naar de eindfinale die in september in Gouda wordt georganiseerd. De winnaars ontvangen een gouden, zilveren of bronzen onderscheiding en mogen hun kaas een jaar lang de lekkerste van Nederland noemen in hun categorie!

Zijerveld claimt met Noord-Hollandse Gouda, Lutjewinkel en Saantje drie van de in totaal zes finaleplekken, een prestatie waar we trots op zijn!

Gouda Cheese Awards on tour

Samen met de andere finalekazen gaan deze kazen on tour door Cheese Valley voor de volgende keuring. Op vrijdag 11 juni doet de Arriva-kaasbus Bodegraven en Woerden aan. Daar kun je de genomineerde kazen proeven én beoordelen. Ook leer je meer over kaas proeven, ervaar je hoe het is om een kaas te boren én kun je op de foto met Frau Antje, de bekendste Nederlandse in Duitsland. Check locatie en tijden op https://www.goudacheeseawards.nl/

Alle stemmen uit Bodegraven en Woerden wegen mee voor de einduitslag. De allerlaatste keuring is op donderdag 16 september, tijdens de grote finale in Gouda. Dan proeft een VIP-jury de zes genomineerde kazen. Meteen daarna wordt bekendgemaakt wie goud, zilver en brons winnen.