Duurzaamheid

Bij Zijerveld nemen we onze verantwoordelijkheid voor een duurzame samenleving. Daarom ondernemen wij maatschappelijk verantwoord. Als onderdeel van FrieslandCampina sluiten we aan bij het duurzaamheidsbeleid van FrieslandCampina.

Energie

Zijerveld heeft als doel om ieder jaar 2% energie te besparen*. We nemen deel aan de meerjarenafspraken energie-efficiency van de Zuivelindustrie. Om de doelstellingen te behalen heeft Zijerveld een Energie Efficiency Plan (EEP) opgesteld voor de periode 2017 – 2020. In deze plannen zijn concrete energiebesparingsmaatregelen vastgesteld.

Zijerveld heeft een eigen vrachtwagenpark. We houden de belasting op het milieu beperkt door continu aandacht te besteden aan veilig en verantwoord rijgedrag van onze chauffeurs. Ook een optimale planning van ons transport en goed onderhouden, energiezuinige transportmiddelen vinden we belangrijk.

*Bij gelijkblijvende verkochte hoeveelheden product.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Als betrokken werkgever is Zijerveld begaan met lokale initiatieven in Bodegraven op het gebied van duurzaam samenleven. Dit uit zich onder andere in het sponsoren van lokale sportverenigingen en evenementen, een actieve bijdrage aan en lidmaatschap van Veilig Verkeer Nederland en samenwerking met bij voorkeur plaatselijke of regionale bedrijven.

Weidegang

Bij Zijerveld vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen in de keten van koe tot consument. Daarom stimuleren we weidegang, en bereiden we onze kazen alleen met melk van melkvee van Nederlandse bodem. We halen de weidemelk op bij Noord-Hollandse boeren die zorg voor dier en natuur hoog in het vaandel dragen. Het Weidemelk-logo garandeert dat de melk waarmee onze kaas is bereid afkomstig is van koeien die in de wei staan. Dit geeft hen volop ruimte om te bewegen en te grazen.

Kwaliteit

Kwaliteit sleutel

Kwaliteit sleutel

tot succes

Veiligheid

Veilig werken

Veilig werken

een must

Veiligheid voor bezoeker, contractor en leverancier

Ontdek hoe u ons

Ontdek hoe u ons

veilig bezoekt