Manager SHE m/v (40 uur p/w)

Zijerveld is dé binnenlandse en buitenlandse kaasspecialist van Nederland. Daarnaast bouwt Zijerveld haar positie op de Belgische markt succesvol uit.
Met meer dan 2500 verschillende Hollandse en buitenlandse soorten kaas op voorraad leveren wij aan klanten in binnen en buitenland en aan diverse verkoopkanalen. Zijerveld richt zich met name op private labels en eigen merken met vier assortimentspijlers: Noord-Hollandse Gouda, Boerenkaas, Buitenlandse kaas en Geitenkaas.

Vanuit een autonome positie binnen Royal FrieslandCampina werkt Zijerveld aan de groei van de kaasmarkt en het verhogen van het rendement op de kaascategorie voor haar klanten. De cultuur binnen Zijerveld laat zich omschrijven als klant- en marktgericht, pragmatisch, ambitieus, proactief en no-nonsense. Zijerveld telt ruim 450 vaste- en 200 flexmedewerkers.

Voor opvolging van de huidige Safety Health Environment Expert zoeken wij een fulltime:

Manager SHE m/v (40 uur p/w)

Veiligheid is voor Zijerveld top prioriteit. De Manager SHE waar we naar op zoek zijn heeft een sterke visie en begrip op het gebied van veiligheidsgedrag binnen een complexe Supply Chain organisatie. De Manager SHE gaat ons helpen om samen met de verantwoordelijke collega’s op de 5 Zijerveld locaties, bij transport en op kantoor in Bodegraven de veiligheidscultuur verder te verbeteren en versterken.

In de functie Manager SHE ben je onderdeel van het Supply Chain Management Team. Het SC MT bestaat de SC Director, Operations Manager, Distributie Manager, QSHE Manager, Manager Inkoop, Manager Technische Dienst/Facilitair, Manager Planning, Projectmanager en de verantwoordelijken van de 5 locaties van Zijerveld.
Je gaat onderdeel uitmaken van het QSHE team bestaande uit 8 personen. Je rapporteert hiërarchisch gezien aan de QSHE Manager. Functioneel is er een rapportagelijn naar de Supply Chain Director.
Je houdt je bezig met het opstellen, implementeren en continu optimaliseren van het veiligheids- en gezondheidsbeleid in overeenstemming met de wettelijke regels en het centrale organisatiebeleid om zo maximale veiligheid en goede werkcondities te garanderen.

De belangrijkste taken & verantwoordelijkheden?
• Initiëren en begeleiden van het veranderproces waarin het veiligheidsbewustzijn op een hoger niveau wordt gebracht;
• Het leiden van de Safety agenda binnen Zijerveld en het opstellen en beheren van het Health & Safety budget;
• Opstellen en implementeren van preventie- en arbobeleid op basis van wet- en regelgeving, voorschriften van het management, voorschriften van de Inspectie SZW en organisatierichtlijnen. Onderdeel hiervan is de Risico Inventarisatie en Evaluatie;
• Signaleren van veiligheidsknelpunten in de bedrijfscultuur, benoemen en uitbrengen van adviezen hieromtrent, waarin je de organisatie meeneemt in de verandering;
• Verbeteringen doorvoeren op het gebied van 5S, visualisatie op de werkvloer, onboarding van nieuwe (flex)medewerkers;
• Onderzoeken, analyseren en rapporteren van ongevallen en gevaarlijke situaties en opstellen van adviezen naar aanleiding daarvan. Rapportage en monitoring van de KPI’s, waarbij de ambitie nul ongevallen is;
• Functioneren als preventiemedewerker, zoals omschreven in de Arbo wetgeving;
• Functioneren als Coördinator BHV en verantwoordelijkheid dragen voor de gehele BHV organisatie;
• Verantwoordelijkheid dragen voor het interne Safety audits en observatie rondes en de planning, uitvoering en rapportage daarvan;
• Beheren en optimaliseren van Safety gerelateerde procedures en voorschriften;
• Organiseren en houden van safety (awareness) trainingen en instructies;
• Binnen het MVO team zorgdragen voor ideeën, implementatie en rapportage SHE aspecten op gebied van duurzaamheid;
• In samenwerking met afdeling HRM coördineren van Preventief Medisch Onderzoek;
• In samenwerking met afdeling TD verbetervoorstellen voorbereiden met betrekking tot energiebesparende maatregelen en het rapporteren milieu zaken.

De ideale kandidaat beschikt over:
• Heeft HBO/WO opleiding en werkniveau, bij voorkeur in het werkgebied van veiligheid.
• Heeft minimaal 8-10 jaar ervaring in soortgelijke functie in een soortgelijke omgeving.
• Beschikt over veel kennis van gedragswetenschap (Behaviour Based Safety, OBM)
• Beschikt over kennis van veiligheidssystemen, Arbo- en milieuwetgeving.
• Heeft een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlandse en Engelse taal
• Heeft ervaring met certificeren en auditoren.

Wij zijn op zoek naar een communicatieve, enthousiaste, resultaatgerichte en proactieve collega met een flinke dosis overtuigingskracht.

Wat biedt Zijerveld als werkgever?
Een afwisselende en uitdagende functie in een organisatie, die zich kenmerkt door een grote mate van betrokkenheid en dynamiek. Je komt te werken in een gezonde en groeiende organisatie waar een prettige werksfeer heerst.
Daarnaast bieden wij je een goed arbeidsvoorwaardenpakket met een marktconforme inschaling, goede opleidingsfaciliteiten en mooie loopbaanperspectieven.

De focus van de rol ligt op gedrag gebaseerde veiligheid en ergonomische veiligheid. Prikkelen deze thema’s je interesse? Ben jij de verbinder die gemakkelijk kan schakelen tussen verschillende niveaus in de organisatie en kun je goed op alle niveaus communiceren? Neem je graag initiatief en kan je het overzicht bewaren in een dynamische omgeving? Dan is deze vacature precies wat voor jou.

Meer informatie?
Voor inlichtingen over de functie kun je bellen met Jorine van Dort (afdeling HR) via telefoonnummer 0172-630100. Jouw sollicitatie ontvangen wij bij voorkeur per e-mail op werkenbij@zijerveldfood.nl of via onderstaand contactformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier

Voeg hier jouw motivatie en C.V. in de vorm van een Word-document toe.
De bestandsformaten die je kunt gebruiken zijn: .doc en .docx.

Opmerkingen

(velden met * zijn verplicht)

Wilt u meer weten over werken bij Zijerveld

Bel ons op (0172) 63 01 00 | Stuur ons een bericht