Manager Distributie (fulltime)

Zijerveld is dé binnenlandse en buitenlandse kaasspecialist van Nederland.

Met meer dan 2500 verschillende Hollandse en buitenlandse soorten kaas op voorraad leveren wij aan klanten in binnen- en buitenland en aan diverse verkoopkanalen. Zijerveld richt zich met name op private labels, eigen merken en vier assortimentspijlers: Noord-Hollandse Gouda, Boerenkaas, Buitenlandse kaas en Geitenkaas.

Vanuit een autonome positie binnen Royal FrieslandCampina werkt Zijerveld aan de groei van de kaasmarkt en het verhogen van het rendement op de kaascategorie voor haar klanten. De cultuur binnen Zijerveld laat zich omschrijven als klant- en marktgericht, pragmatisch, ambitieus, proactief en no-nonsense. Zijerveld telt ruim 450 vaste medewerkers.

Wij zijn binnen onze Supply Chain organisatie op zoek naar een:

Manager Distributie (fulltime)

Deze collega is verantwoordelijk voor het excellent functioneren van de afdeling Distributie waaronder de activiteiten transport en emballage management vallen. Zijerveld heeft een eigen transport vloot van ongeveer 35 eenheden en belevert daarmee een groot deel van haar klanten en verzorgt het vervoer tussen de verschillende eigen locaties Daarnaast worden diverse logistiek dienstverleners ingezet in binnen- en buitenland. De focus van deze functie ligt op het continu optimaliseren van het distributienetwerk en onze Route-to-Market. Een excellente klantbeleving en service staan hierbij voorop waarbij ook duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

In de nieuwe strategie van Zijerveld staan groei en digitalisering centraal. De Manager Distributie faciliteert deze groeiambitie door uitstekende doeltreffende processen in distributie te realiseren.

Recent heeft Zijerveld een Transport Management Systeem (TMS) geïmplementeerd voor transportplanners en chauffeurs. De Manager Distributie zal de drijvende kracht zijn achter de volgende stap in de digitalisering. Denk hierbij aan een verdere integratie van het TMS in een te vernieuwen ERP landschap, digitale vrachtbrieven en koppeling met de klantenportal.

De Manager Distributie is onderdeel van het Supply Chain Management Team en rapporteert aan de Directeur Supply Chain. Hij/zij geeft leiding aan de Senior Transportplanner en de groep van 3 transportplanners, 6 laadcoördinatoren, 3 emballage medewerkers en circa 35 chauffeurs. Daarnaast behoort een Distributie Analist tot het team, welke als rechterhand van de Manager Distributie fungeert, maar ook Transportplanners helpt waar nodig.

Samen sterk om de handel on time in full op de juiste plek te krijgen!

De hoofdverantwoordelijkheden op een rij

• Zorgen voor hoge veiligheidsstandaarden en veiligheidsbewustzijn, zowel tijdens werkzaamheden als op de weg alsmede continue verbetering hiervan;
• Opstellen van de distributie strategie van Zijerveld (zowel nationaal als internationaal)
• Uitvoeren fleet management inclusief strategievorming uitbesteden versus eigen vervoer
• Continu optimaliseren van het distributienetwerk op basis van data uit het Transport Management Systeem
• Acteren als de spil richting Sales, Inkoop en klanten voor wat betreft de te maken logistieke klantafspraken op het vlak van distributie en emballage (aflevermomenten, frequenties, MOQ, registratie en retour van emballage)
• Vormen beleid en beheer van RTI (Returnable Transport Items) ofwel emballage en de pools waartoe zij behoren
• Uitvoeren partner selectie en het leveranciersmanagement van Logistieke dienstverleners inclusief hun diensten op het vlak van transport
• Aanjagen en realiseren van de (door-)ontwikkeling van alle aan distributie gerelateerde ICT systemen zoals ons ERP, TMS, GPS tracking, transport apps etc.)

De ideale kandidaat:

• Heeft een afgeronde relevante HBO-/WO opleiding, werkt zeer secuur en data gedreven;
• Is digital savvy – hij/zij begeleidt het team naar de volgende stap in de digitalisering, waarbij het geïmplementeerde Transport Management Systeem het vertrekpunt is;
• Heeft minimaal 5-10 jaar leidinggevende ervaring in een logistieke- en/of productie-omgeving;
• Is kostenbewust en een positieve probleemoplosser;
• Heeft ervaring met de werking van ERP systemen en een goede kennis van Excel en rapportages;
• Heeft een duidelijke visie over en ervaring met het verbeteren van emballagestromen (pools, saldobeheer). Dit inclusief financieel beheer;
• Toont stimulerend en motiverend leiderschap om te komen tot uitstekende teamprestaties en een soepele samenwerking;
• Heeft goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Passie, ondernemerschap en samenwerken zitten in het DNA van Zijerveld verankert. Daarnaast dient onze nieuwe collega resultaatgericht, zelfstandig, flexibel en enthousiast te zijn. Wij zijn op zoek naar iemand die het beste tot zijn/haar recht komt in een dynamische organisatie.

Wat biedt Zijerveld als werkgever:
Een afwisselende en uitdagende functie in een organisatie, die zich kenmerkt door een grote mate van betrokkenheid en dynamiek. Je komt te werken in een gezonde en groeiende organisatie waar een prettige werksfeer heerst.
Daarnaast bieden wij je een goed arbeidsvoorwaardenpakket met een markt-conforme inschaling, goede opleidingsfaciliteiten en mooie loopbaanperspectieven.

Meer informatie?
Voor inlichtingen over de functie kun je bellen met Hans van Steenbergen (HR Manager Supply Chain) via telefoonnummer 0172-630120. Jouw sollicitatie ontvangen wij graag voor vrijdag 17 december aanstaande, bij voorkeur per e-mail op werkenbij@zijerveldfood.nl of via onderstaand contactformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier

Voeg hier jouw motivatie en C.V. in de vorm van een Word-document toe.
De bestandsformaten die je kunt gebruiken zijn: .doc en .docx.

    Opmerkingen

    (velden met * zijn verplicht)

    Wilt u meer weten over werken bij Zijerveld

    Bel ons op (0172) 63 01 00 | Stuur ons een bericht