Key Account Manager Retail (m/v)

Zijerveld is dé binnenlandse en buitenlandse kaasspecialist van Nederland. Daarnaast bouwt Zijerveld haar positie op de Belgische markt succesvol uit.
Met meer dan 2500 verschillende Hollandse en buitenlandse soorten kaas op voorraad leveren wij aan klanten in binnen en buitenland en aan diverse verkoopkanalen. Zijerveld richt zich met name op private labels en eigen merken met vier assortimentspijlers: Noord-Hollandse Gouda, Boerenkaas, Buitenlandse kaas en Geitenkaas.

Vanuit een autonome positie binnen Royal FrieslandCampina werkt Zijerveld aan de groei van de kaasmarkt en het verhogen van het rendement op de kaascategorie voor haar klanten. De cultuur binnen Zijerveld laat zich omschrijven als klant- en marktgericht, pragmatisch, ambitieus, proactief en no-nonsense. Zijerveld telt ruim 450 medewerkers.

Binnen onze Market Unit Modern Retail & Online zijn wij op zoek naar een fulltime:

Key Account Manager Retail (m/v)

In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het succesvol onderhouden en uitbouwen van de relatie ten aanzien van één van onze key accounts op hoofdkantoorniveau. Trends in de dynamische kaasmarkt volg je op de voet en op basis van een zorgvuldige en pragmatische marktanalyse ontwikkel je een klantgerichte verkoopstrategie. Je denkt actief met de klant mee over het ontwikkelen van nieuwe product-markt-combinaties die aansluiten bij de specifieke klantbehoefte en genereert op creatieve wijze nieuwe business opportunities. Zo acteer je als een volwaardige business partner en draag je zorg voor een professionele marktbewerking. Je gesprekspartners zijn voornamelijk Category Managers en Inkopers. In deze functie geef je leiding aan een Assistent Account Manager, rapporteer je aan de Market Unit Manager en werk je als spin in het web nauw samen met diverse interne afdelingen zoals Inkoop, Quality Assurance en Supply Chain. Je verantwoordelijkheid richting de klant is Zijerveld breed.

De ideale kandidaat?
• Je bent in het bezit van een HBO-diploma, in de richting van commerciële economie of soortgelijk;
• Je hebt aantoonbare succesvolle saleservaring op retail hoofdkantoorniveau;
• Ervaring in food/FMCG is een pré;
• Je bent een ondernemend type met een duidelijke visie en je bent commercieel gedreven, enthousiast en analytisch. Daarnaast ben je organisatorisch en communicatief sterk en bezit je overtuigingskracht;
• Praktijkervaring in het gebruik van Nielsen en/of IRI data is een pré;
• Je past je goed aan in een snel veranderende omgeving en blijft daarbij pro-actief, creatief en oplossingsgericht.

Wat biedt Zijerveld als werkgever?
Een afwisselende en uitdagende functie in een organisatie, die zich kenmerkt door een grote mate van betrokkenheid en dynamiek. Je komt te werken in een gezonde en groeiende organisatie waar een prettige werksfeer heerst.
Daarnaast bieden wij je een goed arbeidsvoorwaardenpakket met een marktconforme inschaling, goede opleidingsfaciliteiten en mooie loopbaanperspectieven.

Meer informatie?
Voor inlichtingen over de functie of voor eventuele vragen over de procedure kun je contact opnemen met Eva Vendrig (afdeling HR) via telefoonnummer 0172-630100. Jouw sollicitatie (CV + motivatiebrief) ontvangen wij bij voorkeur per e-mail op werkenbij@zijerveldfood.nl of via onderstaand contactformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier

Voeg hier jouw motivatie en C.V. in de vorm van een Word-document toe.
De bestandsformaten die je kunt gebruiken zijn: .doc en .docx.

Opmerkingen

(velden met * zijn verplicht)

Wilt u meer weten over werken bij Zijerveld

Bel ons op (0172) 63 01 00 | Stuur ons een bericht