Demand Planner

Deel vacature

Demand Planner – Fulltime 40 uur – Hybride Bodegraven/thuis

Hoeveel borrelplanken gaan er doorheen op de gemiddelde vrijdagmiddagborrel? Welke uplift heeft de burrata als de zon gaat schijnen? Hoe kun je hier met data en marktinzichten de juiste voorspellingen op doen? Word jij enthousiast van dit soort vraagstukken, dan is de rol van Demand Planner op je lijf geschreven. Een analytische én communicatieve rol in de dynamische wereld van Kaas. Onze klanten de lekkerste kaas leveren op een betrouwbare én duurzame manier dat is de uitdaging. Samen met je collega’s van sales, marketing, finance en ook zeker in samenwerking met onze klanten, ga je de vraag in de markt zo goed mogelijk voorspellen. Vervolgens zorg je met je supply chain collega’s dat de producten op het juiste moment beschikbaar zijn voor een perfecte levering aan de klanten. Altijd op zoek naar de volgende kans om nog meer service, duurzaamheid en happiness te realiseren.

Doel van de functie

Als Demand Planner ben je verantwoordelijk voor de demand forecast van een deel van ons Markt-Klant-Product portfolio met als doel de verwachte service tegen de optimale kosten te realiseren (kpi’s: forecast accuracy, servicelevel, derving). Het creëren, monitoren en verbeteren van de forecast op de korte en lange termijn met gebruik van statistische modellen en verrijking op het gebied van o.a. promoties, productintroducties en saneringen, distributiewijzigingen, seizoen effecten en events. Afwijkingen monitor je, analyseer je en volg je op, om het beste resultaat te leveren en afwijkingen in de toekomst te voorkomen. Door je sterke analytische vaardigheden, probleemoplossend vermogen en communicatieve vaardigheden kun je pro-actief oplossingen vinden en bijdragen aan continue verbeteringen in afstemming met collega’s en klanten.

Wat is jouw positie in de organisatie?
Je bent onderdeel van het Planning & S&OP team wat bestaat uit 15 collega’s met 2 focus gebieden: Hollandse Kaas en Internationale Kaas. Het team Planning & S&OP is onderdeel van de Supply Chain organisatie. Je werkt heel nauw samen met het Sales team waarmee jij de demand forecast opstelt en onderhoudt. Verdere ontwikkeling van je Demand Planning expertise doe je samen met andere demand planners binnen de Global Demand Community van FrieslandCampina.

Over jou:
• Je hebt passie voor je werk en komt met een duidelijk doel bij ons werken. Wat dat precies is, is voor iedereen verschillend.
• Je beschikt over HBO/WO-werk/denk nivo (supply chain/logistiek/business gerelateerd) met 1-5 jaar relevante werkervaring; ervaring in forecasting binnen food/FMCG is een pré.
• Je hebt interesse in data en statistiek. Je bent accuraat en analytisch en kan je inzichten effectief vertalen naar concrete acties in lijn met de organisatie.
• Je overtuigt ons met goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels) en je bent een sterke persoonlijkheid met een positieve instelling.
• Je toont eigenaarschap, bent probleemoplossend, neemt besluiten en kan dit goed communiceren naar je stakeholders.
• Je bent behendig met Excel (advanced), planning- en ERP systemen (Infor M3 en Demand Planner is een pre) en het gebruik van BI tools (Power BI is een pre).
• Je hebt een pro-actieve werkhouding gebaseerd continue leren en optimaliseren van de processen, systemen, samenwerking en resultaten over de afdelingsgrenzen heen.

Wat we bieden:
Een verantwoordelijke en zelfstandige functie in een organisatie die zich kenmerkt door een grote mate van betrokkenheid, dynamiek en fun. Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en verdere groei.

Natuurlijk bieden we een goed salaris en arbeidsvoorwaarden, opleidings- en trainingsfaciliteiten en mooie loopbaan-perspectieven. Daarnaast staan wij bekend om onze prettige werksfeer en organiseren we veel leuks voor onze medewerkers, zoals evenementen, uitjes en sporttoernooien.

Wij zijn Zijerveld
Met meer dan 2500 verschillende Hollandse en internationale soorten kaas op voorraad creëren wij dagelijks met zo’n 450 medewerkers, miljoenen momenten van happiness voor consumenten in binnen- en buitenland. Aangevuld met kennis en inspiratie voorzien wij in de food experience van uiteenlopende klanten uit diverse verkoopkanalen. Dit doen we vanuit een autonome positie binnen Royal FrieslandCampina.

Meer informatie?
Voor inlichtingen over de functie kun je bellen met Kristel Lammers (Manager Planning & S&OP) via telefoonnummer 06-53259213.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier

Voeg hier jouw motivatie en C.V. in de vorm van een Word-document toe.
De bestandsformaten die je kunt gebruiken zijn: .doc en .docx.

    Opmerkingen

    (velden met * zijn verplicht)

    Wilt u meer weten over werken bij Zijerveld

    Bel ons op (0172) 63 01 00 | Stuur ons een bericht