Category Sourcing Manager

Ben jij klaar om onze business te versterken met een geïntegreerde en succesvolle inkoopstrategie? Beschik jij over uitstekende stakeholdermanagement en communicatieve vaardigheden? Kun jij op basis van je analytische vaardigheden adviseren en besluiten nemen? Wil je mee vernieuwen en veranderen? Dan is onze vacature van Category Sourcing Manager misschien wel jouw nieuwe uitdaging!

Jouw verantwoordelijkheden
In de rol van Category Sourcing Manager Co-partners & Hollandse Kaas rapporteer je aan de Director Sourcing en zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden:
Categorie management – Je ontwikkelt en implementeert een succesvolle geïntegreerde strategie voor jouw categorie waarbij je de strategie van onze organisatie en consument- en klantwensen afstemt met de mogelijkheden van de toeleveringsmarkt.
Strategisch inkoop – Je ontwikkelt en executeert meerjarige sourcing plannen.
Leveranciers relaties – Je ontwikkelt en onderhoudt relaties met belangrijke en strategische leveranciers om strategische partnerships te faciliteren die leiden tot innovaties, duurzaamheid en meerwaarde.
Contract management – Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, afronding en performance-bewaking van contracten.
Analyses & optimalisaties – Je onderzoekt continue de uitgaven binnen jouw categorie en jaagt optimalisaties na. Je maakt analyses, besluit of adviseert op keuzes m.b.t. bijvoorbeeld ‘make or buy’ waarbij je de belangen van onze organisatie en co-partners afweegt.
Kwaliteits- & risicomanagement – Je zorgt ervoor dat de samenwerking met onze co-partners en de inkoop van producten voldoet aan kwaliteitseisen en je ontwikkelt en beheert risicoplannen.
Stakeholder management – Je zorgt intern voor het opbouwen en onderhouden van relaties op zowel tactisch als strategisch niveau. Je bent een business partner voor Sales, Marketing, Finance, Supply Chain en Demand Planning.

Wat we vragen
• Win-win mentaliteit en passie;
• Analytische vaardigheden;
• Toewijding en drive om resultaten te bereiken in een competitieve markt;
• Sterke onderhandelingsvaardigheden;
• Uitstekende communicatieve en stakeholdermanagement vaardigheden;
• Een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur richting Inkoop / (Commerciële) Economie of Logistiek;
• Beheersing (mondeling en schriftelijk) van Nederlands en Engels;
• Minimaal 5 jaar Sourcing ervaring, idealiter binnen FMCG of zuivel, maar belangrijker: oprechte interesse in de wereld van kaas en de toekomstige trends.

Wat we bieden
• De kans om te werken in een organisatie die volop in ontwikkeling is en daarin mee te vernieuwen en te veranderen;
• Een fulltime en uitdagende rol in een superleuk team;
• Marktconform salaris gebaseerd op de functie en jouw ervaring;
• Onze waardering komt niet alleen tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden, we vinden het ook belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. We bieden je daarom ontwikkelingskansen en opleidings- en trainingsmogelijkheden.

Zijerveld en het Sourcing team
Liefde voor kaas en het creëren van geluksmomenten vormt het hart van Zijerveld. Het is de kern van ons ondernemerschap. We dragen deze liefde uit in alles wat we doen. Dat maakt ons dé binnenlandse en buitenlandse kaasspecialist van Nederland.

Vanuit een autonome positie binnen Royal FrieslandCampina groeien we hard. We zijn ambitieus, consument- en klantgericht, proactief en no-nonsense.

Het Sourcing team bestaat uit een Director Sourcing, een drietal Sourcing Managers, een procesmanager en een aantal inkoopassistenten. De afdeling is verantwoordelijk voor de inkoop van kaas- en aanverwante producten en diensten vanuit heel Europa. Dit gaat van commodity’s tot aan de fijnste specialiteiten, en van Noord-Holland tot aan Zuid Italië. De diversiteit maakt het werk iedere dag weer uitdagend!

Meer weten en solliciteren?
Klinkt dit als jouw toekomstige functie? Stuur je motivatiebrief en CV naar werkenbij@zijerveldfood.nl of reageer via onderstaand formulier.

Als je eerst meer wil weten, neem dan voor inhoudelijke vragen over de rol contact op met Ruud Emonds (Director Sourcing, 06-10960415). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Klaske Hollema (HR Manager, 06-11239721).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier

Voeg hier jouw motivatie en C.V. in de vorm van een Word-document toe.
De bestandsformaten die je kunt gebruiken zijn: .doc en .docx.

    Opmerkingen

    (velden met * zijn verplicht)

    Wilt u meer weten over werken bij Zijerveld

    Bel ons op (0172) 63 01 00 | Stuur ons een bericht