Account Manager Retail België m/v

Zijerveld is dé binnenlandse en buitenlandse kaasspecialist van Nederland.

Met meer dan 2500 verschillende Hollandse en buitenlandse soorten kaas op voorraad leveren wij aan klanten in binnen- en buitenland en aan diverse verkoopkanalen. Zijerveld richt zich met name op private labels, eigen merken en vier assortimentspijlers: Noord-Hollandse Gouda, Boerenkaas, Buitenlandse kaas en Geitenkaas.

Vanuit een autonome positie binnen Royal FrieslandCampina werkt Zijerveld aan de groei van de kaasmarkt en het verhogen van het rendement op de kaascategorie voor haar klanten. De cultuur binnen Zijerveld laat zich omschrijven als klant- en marktgericht, pragmatisch, ambitieus, proactief en no-nonsense. Zijerveld telt ruim 450 vaste medewerkers.

Voor onze Belgische tak zijn wij op zoek naar een fulltime

Account Manager Retail met doorgroeimogelijkheden m/v (39,5 uur p/w)

De belangrijkste taken & verantwoordelijkheden?
Als Account Manager Retail vertaal je de verkoopstrategie en targets op vlak van volume, omzetten en marktaandelen in aparte, concrete verkoopdoelstellingen voor een groep toegekende accounts. In dit kader zorg je voor de opmaak van de accountplannen en bepaal je eveneens een doeltreffende langetermijnstrategie. Daarnaast draag je zorg voor de realisatie van de accountplannen zodanig dat de omzet- en margedoelstellingen worden behaald. Hierbij:
o volg je nauwlettend de marktontwikkelingen op;
o breng je behoeften van de klant in kaart, zoek je naar een win-win en geef je de aanzet tot activiteiten op maat van bepaalde klanten;
o neem je actief deel aan onderhandelingen voor contracten;
o volg je op of de overeenkomsten en verplichtingen correct en tijdig worden nagekomen.

In deze rol ben je dé commerciële gesprekspartner voor je toegewezen accounts en zorgt voor de opbouw en het onderhoud van een duurzame, lange termijn relatie met oog op het (blijvend) boeken van winstgevende resultaten in de toekomst. Waarbij je de klanten motiveert en inspireert. Je bezoekt je (prospect) klanten op regelmatige basis en stelt de nodige product- en gebruiksinformatie ter beschikking.
Jouw ogen en oren zijn constant gericht op de markt. Je bouwt een breed netwerk en veel contacten uit in de handelsmarkt en je gaat actief op zoek naar informatie over de concurrentie, bedrijven en consumenten. Door jouw intensieve kennis van de markt breng je pro-actief mogelijke kansen of eventuele bedreigingen snel en vroegtijdig in kaart. Je voert effectieve en efficiënte promoties en introducties van nieuwe producten.

De ideale kandidaat?
• Je hebt een passie voor kaas;
• Je hebt een Master of Bachelor diploma en koppelt dit aan minstens een eerste ervaring in sales, bij voorkeur FMCG;
• Je bent een geboren netwerker met uitstekende onderhandelingsskills; iemand die kan luisteren en geduld toont wanneer het moet en kan closen wanneer het kan;
• Je bent creatief in het bedenken van nieuwe opportuniteiten en salesondersteunende acties met focus op duurzame groei;
• Je bent een ondernemend persoon en denkt steeds resultaatsgericht en consumer-first;
• Je bent daadkrachtig en vastberaden om je doelstellingen te bereiken;
• Je bent minstens drietalig (NL, FR, ENG). Vlotheid in het Frans is een must!;
• Sterke analytische competenties.

Wij zijn op zoek naar een klantgerichte, flexibele, innovatieve, representatieve, zelfstandige, ambitieuze en resultaatgerichte collega, met een echte hands-on mentaliteit en sterke strategische en analytische skills.

Wat bieden wij?
Een afwisselende en uitdagende functie in een organisatie, die zich kenmerkt door een grote mate van betrokkenheid en dynamiek. Je komt te werken in een gezonde en groeiende organisatie waar een prettige werksfeer heerst.
Daarnaast bieden wij je een goed arbeidsvoorwaardenpakket met een marktconforme inschaling, goede opleidingsfaciliteiten en mooie loopbaanperspectieven.

Meer informatie?
Voor inlichtingen over de functie kunt u bellen met Ine Deschamps (Sales Manager) via telefoonnummer +32-488046442. Uw sollicitatie ontvangen wij bij voorkeur via werkenbij@zijerveldfood.nl of via onderstaand contactformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier

Voeg hier jouw motivatie en C.V. in de vorm van een Word-document toe.
De bestandsformaten die je kunt gebruiken zijn: .doc en .docx.

Opmerkingen

(velden met * zijn verplicht)

Wilt u meer weten over werken bij Zijerveld

Bel ons op (0172) 63 01 00 | Stuur ons een bericht